Oana
               Ma scoate din sarite ideea care se propovaduieste in zilele noastre, de a trai clipa la maxim, fara grija zilei de maine. La toate emisiunile de cultura mondena de la noi din tara apar persoane devenite peste noapte vedete, ce raspund oricarei intrebari prin celebrul si clasicul "important e sa ne simtim bine". Ca si cand pana atunci au muncit intens, si-au dat duhul la birou, le-au transpirat creierele in incercarea de a gasi inovatoare solutii pentru probleme de interes international, iar acum, dupa tot efortul depus, au parte de un binemeritat concediu pentru tot restul vietii, in care singura lor grija va fi sa se simta bine si sa fie sexy. Toata viata lor se invarteste in jurul indeplinirii unei nevoi primordiale, si anume placerea.
               Daca divele hedoniste ar sta in casele lor sau in orice alt loc in care sa fie ferite de ochii si urechile publicului, nu as zice nimic (poate nici nu as afla, si prin urmare nici nu as mai comenta), dar ele vin cu zambetul lor grosolan in fata televizorului si afirma clar si raspicat ca pentru ele, important e sa se simta bine. Nu conteaza consecintele pe care le-ar avea punerea in aplicare a acestui plan malefic, ticluit cu grija. Aceste vedete ale noastre se afiseaza nonsalant in ipostaze rusinoase, ne povestesc ce si-au mai cumparat si pe unde au mai umblat, ca si cand ar avea asta vreun impact asupra vietilor noastre. Ce ne pasa noua dragelor ce pantofi vor incalta picioarele voastre regesti? Sa va pozeze CanCan-ul, Spy-ul si celelalte reviste de scandal...stati linistite acolo, pe paginile din revista..e suficient pentru fanii vostri. Cine vrea sa va vada, sa cumpere o revista din asta de barfa. Nu mai veniti sa va mai urmarim si in dinamica, sa ne puneti in fata faptului implinit! Poate ca ati replica: "Cine nu vrea sa ne vada, sa nu se uite!" Dar cum sa va explic.. ati inceput sa apareti si la stiri, iar lucrul asta devine cu adevarat deranjant! Daca intr-o emisiune care se vrea a fi despre stiri apar 2 cazuri de viol, 3 cazuri de malpraxis si 5 cazuri despre diferite persoane publice, inseamna ca venirea Apocalipsei e iminenta. Am suferit un accident vascular cerebral in urma cu un numar de ani cand, la stirile cele mai importante ale zile, a aparut M_a sa ne vorbeasca despre cum i-a intarziat menstruatia, punandu-ne in alerta ca s-ar putea sa apara un copil mai important decat Mesia. Va prefaceti molestate de paparazzi, produceti cateva lacrimi de suferinta pentru ca vietile voastre private sunt terfelite...dar aveti voi altceva de afisat? Aveti voi vreo meserie sau ceva profesional de care sa va legati? Daca v-ar deranja atat de tare lucrul asta, nu ati mai accepta invitatii la diverse emisiuni, nu ati mai acorda interviuri despre lucruri atat de personale. Tragedia este cu atat mai mare cu cat, pentru adolescentii si tinerii care inca nu au niste principii de viata conturate si care urmaresc diferite traiectorii pe care le-ar putea urma, voi reprezentati niste exemple. In creierele lor netede voi sunteti niste etaloane. Si uite-asa ei isi vor trai viata avand impresia ca datoria lor e sa se simta bine!
                Acestei idei simple si stupide ii vin in ajutor chiar si seriale, unul din acestea fiind binecunoscutul "Gossip Girl". In film este vorba despre niste personaje dragute, pe cat de bogate material pe atat de sarace spiritual, care se lafaie in masini, haine de firma si petreceri scumpe fara ca ei sa depuna vreun efort. Singura lor preocupare este sa se simta bine, sa se odihneasca pentru a putea tine piept cat mai multor petreceri. Profesorii se indragostesc de elevele lor si ajung chiar la inchisoare pentru ele (dar ce nu face omul din iubire,nu?), x se cupleaza cu y care se cupleaza cu z si care afla apoi ca il iubeste pe y care a fost cu x. Ce intrigi fascinante si cat de complexa este aceasta lume a personajelor care s-au nascut vedete! Iata cum se desfasoara o zi obisnuita din viata unui astfel de personaj:  se trezeste, este servit la micul dejun de catre menajera cu un pahar de whiskey, dupa care i se astern pe pat hainele pe care le va afisa in public in ziua respectiva, apoi merge la shopping unde se intalneste cu prieteni si fani, dupa care merge la o cafea, caci s-a extenuat in alergatura dupa haine "da firma". Nu apuca sa-si termine cafeaua ca este asaltat de telefoane care il cheama la 1000 de petreceri, si astfel e pus in imensa dificultate de a alege la care din ele va presta in noaptea respectiva. Ajutat de prieteni de nadejde, izbuteste sa aleaga in sfarsit pe cea mai extravaganta dintre ele. Dupa ce isi incanta stomacul cu niste mancaruri alese, merge sa se odihneasca putin in palat, pentru a fi in forma la petrecere, unde se va intalni, bineinteles, cu vechi, actuale si viitoare iubiri. Ajunge la petrecere, se da de 3 ori peste cap si apoi incepe o noua zi palpitanta.
            Cam asa se traieste o viata mondena. Nu avem nevoie sa muncim (poate doar sa alergam de la magazine la coafor si apoi la solar). Simtindu-ne bine, banii vor cadea din cer, deci cu putin noroc, o sa fim platiti pentru simplul fapt ca existam. Daca mai aparem si pe micul ecran sa aratam lumii ce ne-am mai cumparat, vom primi si un bonus care ne va permite desfasurarea armonioasa a vietii in parametrii in care am obisnuit-o.
0 Responses

Trimiteți un comentariu