Oana
              Melodiile romanesti care sunt in voga in perioada asta, care ne-au umplut radiourile si posturile tv, sunt pe cat de captivante, pe atat de stupide, daca le vom analiza cu putina atentie. Versurile lor ar putea fi inlocuite, cu acelasi succes nebun, cu un "lalala". Mai mult, ne-ar scuti de o poluare fonica de-a dreptul deranjanta. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceste versuri exprima aceeasi idee de optimism tampit, de traire a unei vieti lipsite de griji, cu un dezinteres total fata de ce se intampla in afara sferei proprii. Tot ce trebuie sa facem e sa ne distram la maxim, sa nu ratam vreo petrecere, neaparat sa ne cumparam lucruri pentru care sa fim invidiati, asta fiind un "must" al acestor generatii. Sa ducem o viata lipsita de griji, la limita supravieturii. Sa nu ne preocupam de ce se va intampla.. sa ne distram cum putem mai bine, ca maine poate vom castiga la loto, chiar daca nu am jucat, si viata noastra va deveni chiar mai frumoasa de atat!
               Melodiile care ne-au umplut vietile cu sunet se pot imparti in 2 categorii: cele cantate de femei, care se plang de lipsa de iubire dupa ce au fost parasite : "mai ales cand cu inima am ales, si mai presus de toate, ca iubesc"-tanara, pe langa faptul ca a ales cu a sa inima, in plus mai si iubeste; altele "stau si privesc cum fericirea altora le apartine". Ele au inteles ca fericirea e o proprietate privata, dar nu pot sa nu fie surprinse de faptul ca aceasta nici macar nu le viziteaza. Mai sunt "hiturile" barbatilor, care traiesc pe un camp de vanatoare. Ei "merg in club, stau pan'la 3, ies din club cu fete ok". Nici nu tin neaparat sa fie fete frumoase, se multumesc cu fete "ok". Tot ei "si iarna sunt pe val", dar nu am avut niciun dubiu in privinta asta. Chiar daca primavara-vara e sezonul de imperechere, adaugarea unei pitipoance in agenda lor este oricand binevenita. "Dau ture prin oras", si pentru ca nu mai au locuri de parcare, parcheaza in dormitoarele fetelor. Dupa ce ies insa, din parcarile interioare, se duc la intalnire cu toate nasoalele. Astia sunt chiar mai penibili.. ei nu au nici macar pretentia ca fetele sa fie ok, pot fi chiar si nasoale.. fete sa fie. Exista o subcategorie a barbatilor, carora li s-a pus pata pe o singura pitipoanca. Si-au pus in gand sa o faca oricare ar fi pretul, asa ca ei se duc iar si iar la ea, cu gandul "sa o f-asculte". De asemenea, mai sunt cei carora li s-au dat papucii, dar niciodata nu ar suferi, decat din orgoliu. Singura lor tristete ar fi umilinta ca au fost parasiti, dar trec ei usor si peste asta: ne pupa si pa-pa, gata, next.
               Astea ar fi melodiile care au un oarecare fir epic in ele. Ceva s-a intamplat acolo, chiar daca este mai mult decat previzibil si nu lasa loc de suspans. Mai sunt, insa, cateva "hituri" in care sunt aruncate niste cuvinte aiurea. Cele mai importante sunt ultimele de la sfarsitul fiecarui vers. Ele trebuie sa fie alese cu grija, ca sa creeze o rima de clasa a 3-a: "tare-mare", "mare-soare". Avem si artisti care, odata ajunsi la maturitate financiara si spirituala, nu se tem sa recunoasca faptul ca ei sunt ascultatori, si niciodata nu ar iesi din cuvantul mamei. Astfel, ei vor evita toata viata belelele, intrucat mamele le-au spus inca de mici sa se fereasca de ele.
0 Responses

Trimiteți un comentariu