Oana
                Prostia in care zace populatia noastra creste exponential...legati la ochi, cu urechile ciulite intr-o singura directie, oamenii trec prin viata cu eforturi minine, dar cu asteptari maxime de la cei din jur. Incapabili sa isi asume responsabilitatea pentru faptele lor, au invatat sa faca acuzatii gratuite si sa arunce vina pe oricine s-ar afla in jurul lor. Romanii sunt niste inofensivi...niste naivi oricand se poate, dar se transforma oricand in razboinici experimentati, pentru a-si apara drepturile inchipuite. Si-ar incalca oricand principiile pentru o bucatica de avere, punandu-si cu grija masca de victime, care ii ajuta in obtinerea unei compatimiri din partea celor care nu pot vedea dincolo de aceasta masca.
               Una dintre multiplele dovezi ale acestui fapt o constituie acest articol recent: o pereche de parinti si-a hranit odrasla cu ciuperci culese ochiometric din padure. Aceasta a ajuns la spital in stare grava, unde i s-a pus diagnosticul de "intoxicatie acuta grava cu ciuperci", iar dupa o aparenta imbunatatire a starii de sanatate, copilul a decedat. Evident ca moartea propriului copil este cel mai ingrozitor lucru care se poate intampla. Dar eu ma intreb: "Tu, tata care arunci cu pietre in personalul medical...cum de nu te invinovatesti pentru hrana pe care i-ai oferit-o copilului tau? Nu meriti tu, oare, sa fii acuzat pentru inconstienta cu care i-ai pus in farfurie ciuperci otravitoare?" Oricat de slab informat ai fi, nu ai cum sa nu stii ca exista ciuperci otravitoare! Pe toate caile posibile s-a facut cunoscut populatiei faptul ca nu poti sa mananci, si mai ales sa le oferi copiilor (care au un organism chiar mai sensibil decat al tau, de adult) ciuperci culese cu mana ta naiva. Ai crezut ca poti sa-ti hranesti odrasla cu otrava si apoi sa o aduci repede la spital pentru a fi salvata?
               O alta dovada a lucrurilor despre care am scris o reprezinta subiectele stirilor de la ora 7, asa-numite "cele mai importante stiri ale zilei". Am aprins televizorul pentru a afla si eu, un om dezinformat, despre ce se mai intampla in aceasta tara. Primul subiect, discutat o jumatate de ora, a fost reprezentat de celebra bataie incasata cu stoicism de Alexandra Stan. Vedeta care si-a luat inima in dinti si a decis sa se faca de ras in fata intregii tari, dar si peste hotare, ne-a aratat tuturor machiajul violet al ochilor sai pretiosi. Ne-a descris cu amanunte cum a primit primul sut, apoi primul pumnulet, cum a indurat ea atata timp stresul pe care l-a suferit alaturi de impresorul ei, de care nu s-a putut dezlega, indragostita fiind de el. Pentru a ne convinge de tragedia de nivel national, stirista pune fel si fel de intrabari Can-Can-icesti, unele mai penibile decat altele, si ale caror raspunsuri ne-au tinut cu sufletul la gura. Am ingurgitat aceasta prima stire cu greu, si cu speranta ca urmatoarele vor fi chiar stiri. Si chiar stiri erau: am aflat o alta veste pe care orice roman trebuie sa o cunoasca, si anume ca Ilie Nastase s-a insurat! Mi-am oprit din nou respiratia pentru cateva minute grele, in continuare cu speranta ca urmatoarele vor fi stiri adevarate. Si din nou am fost absolut socata: am aflat continuarea stirii despre nunta lui Bute, stire inceputa in ziua anterioara-episodul 2. Banuiesc ca reporterii s-au gandit sa bage la stiri un serial al nuntii lui Bute. Probabil ca astazi ne-au informat despre luna de miere...
             Punct.
0 Responses

Trimiteți un comentariu