Oana
            Pe principiul "Eu si iarna sunt pe val"-expresie devenita concept si generalizata in toate domeniile de activitate ale romanilor, cantaretii nostri, inzestrati sau nu cu voci sau talente poetice, scot in continuare hit dupa hit. Nici nu a trecut vremea unei melodii ca pseudo-vedeta imediat a fabricat-o pe urmatoarea. Astfel, la cateva luni dupa Senzatii auditive, un nou val de piese profunde ne-a inundat mintile si ne-a provocat fel si fel de revelatii.
            Iata cu ce ne mai intretine Matteo: "Amandoi sclipeam atat de tare/Amandoi in lumea asta mare/Amandoi, impreuna pana la soare/Si pe drum luam cateva stele-n buzunare". Vedeta isi aminteste cu nostalgie cum el si iubita lui straluceau in aceasta lume ca doua nestemate, si cum impreuna pana la soare. Nu e nevoie de predicat, caci noi suntem un public inteligent si ne-am prins ca pana la soare nu puteau decat sa mearga. Ce ma surprinde pe mine, este de fapt naivitatea de care da dovada atunci cand ne pacaleste ca el aduna stele in buzunare, ca si cand ar fi ciuperci. Probabil asta l-a si facut sa straluceasca: stelele depozitate in buzunarele sale, care ne vor provoca o cecitate brusc instalata daca intamplator ne vom intalni cu Matteo pe strada. Mai departe, acelasi personaj ne spune: "Si ridica o mana in aer ca stiu ca simti la fel/Nu te ocoleste oricat ai in portofel/Cum ne mai numim Regi in propriul castel/Atata timp cat a fugit printesa din el." De data asta el ocoleste subiectul in propozitie, convins in continuare ca suntem destepti si ne prindem singuri. Dar nu asta ar trebui sa ne suprinda in acest refren de zile mari, ci nonsalanta cu care vedeta isi recunoaste pedofilia: el este regele in castel, dar cand printesa( si nu regina) ii pleaca, viata lui nu mai are sens...sau cel putin, nu se mai poate auto-denumi rege.
              Sa trecem la Andra si la noul ei hit, ce cuprinde un mesaj foarte simplu: oricat ti-ar dori tu sa iti mearga rau, nu poti evita binele! Acesta te va bantui, iti va aparea in cosmaruri, si pana la urma tot te va invada, in ciuda avantului pe care l-ai luat fugind de el. Versurile melodiei cuprind un amestec heterogen de idei, dar putem deduce din toate o invatatura: aceea ca nu trebuie sa ne agitam prea tare, caci binele va veni oricum la noi; ar fi ok, totusi, sa dispunem si de cativa gologani, caci ei, chiar daca nu aduc fericirea, ne ajuta sa intretinem iubirea...sau iubita.
             Urmatorul personaj care isi recunoaste materialismul este Jassy Jo. Hitul ei are chiar un fir epic, introducerea fiind aceasta: "Ieseam intr-o zi cu fetele /Si dintr-o parcare iesea un coupe /Cand l-am vazut s-au inmuiat picioarele /Parca era de la Hollywood /Imi vine sa aleg dar cred ca totusi am sa fug ". Astfel, inceputul iubirii este reprezentat de aparitia coupe-ului. Jassy s-a indragostit de viitorul iubit inainte de a-l vedea! De fapt, nici nu este nevoie de vreun sofer, ea putand sa iasa in oras pentru a lua masa cu iubirea ei, Coupe. Ulterior se va anunta pe  facebook :"Jassy Jo added a lifetime event: in a relationship with Coupe".
               Urmatoarea vedeta de talie nationala pe care o voi barfi este Connect-R. El a compus de curand niste versuri pline de modestie: "Am patru camere si daca vrei/Aici chiria mea nu se plateste-n lei/Si nici in euro ca nu prea ma descurc cu ei/Putina dragoste si e ok". Spre deosebire de vecinii televizati, care se cred inteligenti, conecter recunoaste ca nu prea le are cu matematica, asa ca el prefera sa i se plateasca in natura. De asemenea, barbatul este lipsit de orgolii prostesti, astfel incat, oricat de tare l-ar dispretui iubita sa, el o va iubi no matter what. Cel mult poate sa o injure si sa o dea in dragostea lui, dar mai departe de atat nu va merge niciodata.
               Preferatul meu, pe care l-am lasat la sfarsit ca pe o prajitura siropoasa, este Alex Velea. Cuvintele pe care el isi asterne linia melodica sunt absolut delicioase: "Ma uit la Smiley si rad acum totul pare hilar/Mi-amintesc/eram tineri n-aveam bani in buzunar/Mancam crenvusti cu mustar si n-aveam habar/De ce ne rezerva viata acum totul e clar/Totul pentru public pentru scena pentru fani/Si ma stiu ca pe o ruda ca ma stiu de multi ani/Pot sa rad sa plang ca sunt un tip normal/Pot sa o dau in bara daca sunt luat de val/Nu sunt un tip banal dar asta nu inseamna ca sunt grande/Si am o viata atat de complexa pot sa scriu o carte/Jur ca as face parte fiecaruia din voi/Alex Velea fratiwear". In primul rand, Alex isi aminteste cum in frageda-i pruncie nu avea bani decat de crenvusti si mustar, aceste alimente dovedind culmea saraciei. Ulterior a devenit clar faptul ca era menit sa fie vedeta, dar cu toate astea, el nu a uitat de unde a plecat, asa ca din cand in cand coboara la nivelul nostru, al muritorilor de rand. Vedetismul sau a atins cote maxime, publicul fiind in permanenta interesat de ce mai mananca si ce mai imbraca Alex, dar el nu se sfieste sa ne destanuie tot, astfel incat ne creeaza senzatia ca este o ruda de gradul intai a fiecaruia din noi. Ca sa nu mai dam banii pe fel si fel de reviste cu informatii despre el, ne ameninta ca ar putea sa scrie chiar o carte, care cu siguranta ar fi citita pe nerasuflate. Smiley este  prietenul lui Alex. El are meseria de artist, cu carte de munca, si este un tip paradoxal: poate chiar sa si planga, adoptand un facies de risus sardonicus ce ne-ar surprinde pe toti. Cei doi, Smiley si Alex, sunt fratiiwear awaawawawaaaaawwaw. Onomatopeele de final sunt prea profunde pentru a fi intelese de catre noi, asa ca trebuie sa le luam ca atare. Urmatorul hit al vedetei Alex se bazeaza pe aceleasi idei domestice cu care ne-a obisnuit: "Fac dus, sunt fresh, in buzunar am cash/Vreau sa mai beau un fresh ca am nevoie de vitamine/Suntem sufletul petrecerii/Preferati si de public si de paparazzi./E totul la vedere n-ascundem nimic". Inainte de a incepe party-ul, Alex Velea face dus, dupa care isi introduce parale in buzunare. Totul este la vedere, nu se ascunde nimic: sapunul si prosopul pe care s-a sters pot aparea in Can-Can, sau poate chiar in cartea pe care acesta o va scrie, bazata pe viata lui complexa. Inconjurat de public, dar si de paparazzi, Alex Velea pleaca de la petrecere pentru a compune urmatorul hit. Pana atunci vom sta cu sufletul la gura!
0 Responses

Trimiteți un comentariu