Oana
               In ultima perioada, multi dintre noi au decis sa inlature din rutina cotidiana vizionarea emisiunilor televizate. Stirile ne transmit lucruri care nu ne intereseaza, show-rile pun fata in fata pseudo-vedete care aleg sa-si verse nemultumirile in fata telespectatorilor entuziasmati. Pentru aceia, am selectat cateva emisiuni care, sub nicio forma, nu trebuie sa fie ratate.
               Una dintre acestea este "Mireasa pentru fiul meu tampit care nu poate sa-si gaseasca singur una". Emisiunea are ca scop aparent alegerea unei neveste, bineinteles, de catre viitoarea mama-soacra, care stie cel mai bine ce ar fi potrivit pentru progenitura sa. Multi masculi feroce participa la emisiune, si asta nu pentru ca duc lipsa de femele, ci pentru ca cele care stau la coada pentru el sunt total nepotrivite. Sa nu va imaginati, insa, ca orice barbat poate participa la emisiune. Producatorii fac o selectie riguroasa, astfel incat numai cei cu pile sau mai sus-pusi pot aparea pe sticla. Am fost surprinsa sa vad un fotomodel masculin (sper ca nu e o antiteza) care a lucrat chiar si in Spania! Ce-i drept, informatia era urmata de doua semne de exclamatie, care mie mi-au parut insa, insuficiente pentru a exprima senzationalul. Asa ca voi, cei care v-ati inghesuit la poarta Raiului, poate realizati acum ca nu aveti nicio sansa.
               O alta emisiune pe care e musai sa o urmariti este "Burlacul cel ravnit". Cum tara noastra are putini burlaci, pe care oricum se bat in viata reala cel putin cateva zeci de femei, cei care anunta ca sunt dispusi sa fie ceruti in casatorie in genunchi sunt chiar raritati. Emisiunea se desfasoara in felul urmator: un burlac (care trebuie sa indeplineasca cel putin unul din doua criterii: sa aiba gene lungi, sprancene arcuite si freza la moda, sau mai simplu, sa fie instarit) este insarcinat cu un lucru extrem de dificil: sa-si  aleaga jumatatea din cele cateva zeci de femei. El s-a saturat sa mearga prin cluburi cautand o femeie care stie sa spele si sa calce chiloti, asa ca a recurs la modalitatea asta, de a chema femeile la tv. El este un neinteles, ce are ca unica dorinta sa se aseze intr-o casuta modesta, cu o femeie care sa stie sa gateasca, si sa faca impreuna copii pe care sa-i creasca intr-un stil principial, si fara alte pretentii absurde. Cu pletele in vant, cu atitudinea construita de invatatorul sau, burlacul fura inimile tuturor fetelor din emisiune, si nu numai. Chiar si barbatii raman muti in fata frumusetii supreme. Cuvintele si glumele infantile pier in fata stralucirii pe care o emana frumosul mascul. De cand apare in peisaj iti taie respiratia, in fata ochilor se aseaza un negru infinit, iti pierzi stirea pentru cateva ore, si cu greu iti revii. Frumosul se intalneste pe rand cu fiecare femeie, se saruta cu ea, caci si asta este un criteriu important...ce s-ar face cu o nevasta care e prea superficiala, sau mai rau, prea profunda din acest punct de vedere? Nu cumva sa subestimati sarcina burlacului. Ii este extrem de greu sa aleaga dintre atatea bunaciuni, dar asta e viata. Cu lacrimi in ochi, el elimina pe rand cate o concurenta (asta nu inseamna ca ulterior nu se pot intalni in viata reala, caci cine a zis ca ar fi monogam?) Emisiunea beneficiaza, astfel, de o dubla ipocrizie: din partea burlacului, caci numai o telenovelista din fundul pamantului ar crede ca sublimul chiar s-ar casatori cu una din concurente, dar si din partea femeilor, care, desi au niste perioade de absenta  psihica cand se cred indragostite, e clar ca ele au venit sa apara pe sticla, ca divele, ca sa fie "remarcate" de un om cu putere, ce le poate transforma intr-o clipita in vedete.
               O alta emisiune care e un must-see pentru o medie de varsta putin mai mare, este "Schimb de mame isterice". Cum ii spune si numele, o mama dintr-un sat uitat de lume pleaca de obicei intr-un oras mare (ca sa fie contrastul mai izbitor) si ii ia locul in meseria de mama unei alte doamne. Cea care vine de la tara se mira de minunatiile orasenesti si de tehnologia avansata, invata sa apese "on" pe laptop, si de cele mai multe ori ajunge sa fie inundata de cuvinte de ocara pentru ca ciorba tot ca la tara ii iese. De cealalta parte, oraseanca se arata inspaimantata de animalele din grajduri, despre care nici nu ar fi stiut ca exista daca nu ar fi gasit bucati din ele in supermarket.
              "Casatoreste-te cu mine, boule!" este o emisiune  al carei personaj principal este de obicei o domnisoara care aplica intr-o relatie principiul "suntem impreuna, dar el nu stie". Cel putin asa s-ar zice dupa reactia barbatului care este cerut in casatorie. Cei doi traiesc in lumi paralele: el are o viata a lui si se intalneste cu tipa din cand in cand, ea are ca unica grija faptul ca nu-i va sta bine rochia de mireasa la nunta despre care numai ea crede ca va exista. Situatia cea mai savurata de catre telespectatori este, evident, aceea in care domnul o refuza pe domnisoara, iar aceasta incepe o milogire indelungata, gandind ca poate pana la urma o ia, macar din mila.
               Inca o emisiune care ne umple sufletul cu bucurie este "Serviti tampenii, va rog!". Aici, un numar de vedete consacrate se fac de ras. Ele vin aparent sa munceasca, dar practic nu fac decat sa se afunde intr-o mizerie care oricum le inconjura dinainte. Scopul este acela de a ingreuna sederea turistilor in statiune, si de a ne dovedi noua, telespectatorilor, ca prostia de care au dat dovada pana acum este chiar mai mare decat credeam. Fiecare activitate a vedetei este invariabil urmata de replica lui nea Marin: "fiiiiiir'eai al dreacu sa fii" . Spre surprinderea mea, inca se mai gasesc doua-trei persoane care sa fie discret amuzate.
                Cam astea ar fi emisiunile care nu trebuie sa fie ratate. Mai sunt cateva, mai plictisitoare ce-i drept, dar numai bune de vizionat atunci cand te inconjoara o liniste mormantala.

0 Responses

Trimiteți un comentariu