Oana
                  Subiectul cocalarismului a fost supra-discutat, intors pe toate fetele, parodiat, dar cu toate acestea, iata ca personajele vizate inca exista. Ele se aseamana din acest punct  de vedere cu gandacii de bucatarie.. ii calci plin de bestialitate cu papucul pana le ies matele, ii dai cu spray pana te asiguri ca s-au intors ireversibil cu burtile in sus, te culci fericit, iar a doua zi gasesti altii, si o iei de la capat. Cam asa si cocalarii..au supravietuit si s-au dezvoltat in ciuda razboiului care se duce impotriva lor. Problema este ca dezvoltandu-se pe zi ce trece, semnele care le pun eticheta s-au mai schimbat. Daca acum cativa ani o camasa inscriptionata cu dragon sclipicios si o bijuterie imensa ii dadeau de gol de la 1 km, iata ca acum diagnosticul pozitiv a devenit putin mai dificil, dar nu imposibil pentru un ochi format cat de cat. Iata care sunt criteriile pozitive:
                   1. Masina: ea nu va avea niciodata o culoare neutra, pentru ca scopul ei este sa iasa in evidenta. Astfel incat, cea mai potrivita culoare este cea rosie, dar merge si alba. O cruce mare sau mai multe mici vor fi atarnate la geam, pentru ca ei reprezinta una din cele mai credincioase natii, si ii vor multumi intotdeauna Domnului pentru invidia pe care au obtinut-o datorita Lui. Geamul masinii va fi intotdeauna coborat. Nu de alta, dar lumea trebuie sa stie cine se afla la volanul limuzinei. Din ea se va auzi mereu muzica ce va rasuna pe toata strada si care te va cutremura in propria casa. La acest capitol a aparut o schimbare recenta: cocalarilor li s-a transmis prin viu grai ca "manelele ie najpa", astfel incat unii din ei au renuntat la ele, si le asculta doar acasa, cu usile inchise. Pentru masina au facut rost de niste piese cu injuraturi. Nu conteaza cine ce zice in piesele astea, ele ii fac pe cocalari sa se simta mai barbati si mai doriti.
                  Avem de-a face in aceste timpuri cu asa-numitii cocalari urbanizati. Acestia s-au mai cizelat urmarind emisiunile de cultura mondena, si nu mai merg cu punga de seminte in mana, aceasta fiind inlocuita de un alt accesoriu important, si anume cheile de la masina, care vor fi fluturate in fata cetatenilor de rand aparent involuntar. Nu e important ca acestia sa aiba masina, important e ca lumea sa vada cheile si sa creada asta.
                  2. Freza: exista mai multe modele pe care ei le poarta cu succes: cocalarul rocker-wannabe isi tine podoaba capilara unsa cu gel sau cu ce are in casa, neaparat data pe spate, acest criteriu aparent minuscul deosebindu-i de rockerii autentici. Cocalarul taran-naiv este cel cu breton care incepe din crestetul capului si se termina undeva la nivelul sprancenelor, restul scalpului fiind acoperit de par tuns foarte scurt. El e naiv, pentru ca traieste cu senzatia ca aceasta freza (in mare voga printre tarani cu ceva timp in urma) inca se mai poarta si e mandru de ea. O ultima categorie ar fi aceea a cocalarului emo-like. Cei din aceasta categorie nu vor avea niciodata in posesie o lama de ras sau ganduri sinucigase, imprumutand de la emo doar freza formata din figuri geometrice abstracte, sau din smocuri de par asezate parca anti-gravitational.
                 3. Hainele: aici a intervenit o schimbare majora. Cocalarii s-au prins ca sunt usor de recunoscut in haine cu imprimeuri dragoniene, astfel incat astazi ii vom gasi undercover....under a white cover...Vesmintele albe sunt deseori acompaniate de incaltari la fel de albe, aurii sau argintii.
                 4. Mirosul: nu cred ca va asteptati la asta, dar e adevarat..cocalarii moderni sunt excesiv de parfumati. Ca sa acopere sau ca sa se remarce, ei vor lasa negresit o dara lunga de parfum care invadeaza aparatul olfactiv al celor aflati in urma lor.
                5. Bijuteriile: daca in trecut crucile imense din metal mai mult sau mai putin pretios ii cocosau pe cocalari, acestea sunt in zilele noastre inlocuite de cercei. Dar nu orice fel de cercei..acestia trebuie sa fie din pietre mai mult sau mai putin pretioase, si neaparat de forma patrata. Se mai gasesc insa, si exceptii. De exemplu, am cunoscut un mic cocalar in devenire ce purta in lobul urechii un cercel cu floricica!
0 Responses

Trimiteți un comentariu