Oana
          Este evidenta traiectoria pe care a urmat-o moda de-a lungul timpului. Nu vorbesc despre moda adevarata, ca arta, ci despre moda de toate zilele, de "ce se mai poarta". Mana in mana cu incalzirea globala, aceasta a favorizat eliminarea de textile de la an la an. Nu peste mult timp, lumea va merge pe strada in chiloti, si nimeni nu va fi surprins. Doar batranii vor privi asta cu un ochi critic si se vor uita putin peste ochelari, dar in rest nu va fi loc de mirare.
          Ca niste zane ce sunt, tinerele fete isi unduiesc trupurile in bucati de panza, indiferent de felul in care arata aceste trupuri. Mai netede sau mai deluroase, mai ferme sau mai gelatinoase, ele nu trebuie sa lase loc imaginatiei unor cetateni. Ar fi crud din partea lor sa ii lase sa calculeze cam pe unde vine areola, sau locul de intalnire dintre coapsa si fesa. Astfel incat, au stat si au cugetat acasa intr-o liniste deplina, cu lumina stinsa, care dintre cele 2 pseudo-rochii e mai buna de imbracat, si care sutien e mai bun de purtat. Absolut intamplator, fetele gasesc de fiecare data acelasi raspuns: "rochia cea mai scurta, sutienul de culoare cat mai contrastanta fata de rochie".
          Aceasta hainuta trebuie sa fie neaparat acompaniata de incaltaminte pe masura. Si ce poate fi mai intrigant decat o pereche de pantofi cu toc cui, de 20 de cm? Femeile fac acrobatii pe strada, e un deliciu sa le urmaresti mai ales pe cele cu mai putina experienta, cum se tem si sa respire ca nu cumva sa se rupa tocu-n doua, sau poate chiar femurul.
          Ochelarii de soare, indiferent de sezon, constituie o piesa deosebit de importanta. Ei trebuie sa fie gigantici, si daca se poate, sa acopere buza superioara. Indiferent de dimensiunile si raporturile fetei, daca nu ai ochelari-musca nu ai ce cauta pe strazile marilor orase. Si nu numai pe strazi. Ochelarii de soare nu mai sunt de soare, sunt de fitza. Ei pot fi purtati si in metrou, si in institutii. Mai ceva ca femeile arabe, ele nu isi arata nici ochii, de teama ca cineva s-ar putea indragosti cufundandu-se in oglinda sufletelor lor. 
          Urmatorul "must-have" al acestei tinute de invidiat este parul. Exista 2 variante de a frange inimi pe strada cu parul: ori il lasi desfacut, chiar daca e nespalat de o saptamana si se vad urmele elasticului, ori il ultra-coafezi, daca se poate dupa ce ti-ai pus 2 seturi de extensii, il dai cu fixativ si il tapezi, astfel incat nimeni nu poate ridica vreun fir. Daca cineva si-ar dori sa faca asta, ar ridica tot parul odata.
          Ultimul lucru de adaugat pentru intregirea aparitiei "breath-taking" este atitudinea. Aceasta atitudine se invata de acasa, de la televizor. Nu poti iesi direct cu ea pe strada daca nu ai exersat, si in plus, ai strica si tinuta degeaba. Pentru a fi o femeie de succes pe strada, trebuie sa te inarmezi cu o putere de a ignora ragetele si fluieraturile barbatilor care te-ar putea acosta. Lucru deloc usor, deoarece de multe ori poti izbucni in ras. Apoi, trebuie sa inveti sa iti utilizezi ambele maini simultan, pentru a nu parea cineva lipsit de ocupatie. In acest sens, trebuie sa stii sa tii geanta cu stanga, iar cu dreapta trebuie sa vorbesti la telefon. Ce se intampla daca nu ai cu cine vorbi? Exista 2 variante: ori iti gasesti un amic somer care e pregatit oricand sa te asculte cand spui nimic, ori vorbesti singura, cu speranta ca nu iti va suna mobilul chiar atunci cand te prefaci cautata. Nu in ultimul rand, trebuie sa inveti sa pari inaccesibila, altfel lumea ar putea crede ca oricine iti ajunge la nas.
           NB: am descoperit de curand culmea credintei: sa mergi la Inviere in colanti cu imprime-uri cu schelete.
0 Responses

Trimiteți un comentariu