Oana
               Pe masura ce trec anii, liceeni se pregatesc tot mai intens de sustinerea unuia dintre cele mai importante examene din viata lor. Zi de zi, noapte de noapte, ei lucreaza neincetat la construirea unei personalitati de succes, care sa treaca triumfator prin cele mai mari obstacole ale destinelor. Este o munca serioasa pentru fiecare dintre ei, si ca orice concurs important, necesita o competitie acerba, care sa-i tina in forma si care sa-i stimuleze sa ofere tot ce au mai bun in fata acestei ferestre deschizatoare de drumuri, care este Bacalaureatul.
               Evitand ingrasarea porcului in ajun, adolescentii incep pregatirile imediat dupa sustinerea examenului de Capacitate, ca sa nu-si piarda antrenamentul. Odata intrati in liceu, ei trebuie sa intemeieze prietenii care sa-i ajute sa parcurga mai usor urmatorii 4 ani. In acest sens, incep cautarile in imediata apropiere a cladirii in care se desfasoara cursurile. Viitorii camarazi care ii vor sustine in studiu trebuie sa indeplineasca anumite criterii: sa detina un anumit grad de vagabonteala, sa reziste la bautura, sa aiba cateva dovezi ale statutului de smecher (cum ar fi tatuajele, vocabularul bogat in argou), lucruri necesare trecerii printr-o viata care le sta impotriva. Aderarea la o astfel de gasca nu este, insa, atat de usoara. Pentru a fi acceptati, ei trebuie sa treaca numeroase teste care sa le demonstreze tupeul si nesimtirea, trasaturi esentiale apartenentei la grupul respectiv. Astfel incat, ei vor fi nevoiti sa participe la numeroase baute care sa le asigure o minima toleranta la 2 sticle de tarie. E imperios necesar sa evite intrarea in coma, lucru de-a dreptul rusinos si care va atrage dupa sine nu numai izgonirea din gasca perfecta, dar si marginalizarea si umilirea in fata intregului liceu. Cei norocosi, care nu s-au facut de ras in fata unor probe de bun simt, vor trece in etapa urmatoare, si vor da proba clubului. Aici, fetele trebuie sa demonstreze ca pot atrage in mrejele lor orice vagabond, ca pot dansa pe mese, sustinandu-si echilibrul pe catalige. Intrucat exista si fete pe care terenul genetic nu le avantajeaza, vor fi necesare si in club cateva lectii, care vor fi invatate de la colegele mai mari. In club, baietii vor demonstra ca pot atrage distinse domnisoare chiar si cand chipurile par respingatoare, folosind vorbe dulci si apelative cum ar fi celebrul "fa".
             Extemporalele vor fi sustinute smechereste, nu prin invatare. In fiecare clasa exista cate un tocilar fraier, care si-a ascultat parintii, mergand impotriva curentului. El este pastrat in clasa tocmai cu acest scop, de a trage dupa el smecherii. Intrucat de cele mai multe ori tocilarul este reticent, el va primi diverse amenintari inaintea oricarui examen, uneori si o corectie fizica profilactica, aratandu-i ce il asteapta in cazul in care acesta se impotriveste.
             Bineinteles ca, pe langa atitudine, ei vor avea in posesie si cateva parale pe care le vor extrage de la parintii care cred orbeste in odraslele lor. Pentru ca merita, 3 sferturi din clasa va veni cu limuzina la liceu, blocandu-i si facandu-i de ras pe profesorii naivi, care cred ca Loganurile lor inca mai au loc in curtea liceului.
            Dupa ce se pregatesc intens 4 ani, vine in sfarsit, si BAC-ul. Chiar si cei care au luat-o mai incet cu invatatul pe parcursul liceului, vor face acum tot ce le sta in putinta pentru a depasi acest obstacol. Pentru asta, fetele se vor transforma in regine, cumparand rochii de seara care mai de care mai impopotonate si mai inaccesibile. Acestea nu vor fi cumparate din tara, intrucat se pot nimeri doua regine la fel. Motiv pentru care, constiincioase, ele fac o sesiune de shopping pe strazile din marile orase ale lumii, facand concurenta vedetelor de la Hollywood. Evident ca dupa ce au cumparat o rochie de mii de euro, care se termina mult in spatele lor, necesita bijuterii si o freza pe masura. Viitoarele mirese vor avea grija sa nu-si aleaga data nuntii chiar in perioada balului de absolvire, caci risca sa se coafeze singure la domiciliu. Baietii vor face si ei cam aceleasi lucruri, pentru a nu-si face colegele de ras. Dupa ce cheltuiesc o avere pe haine si pe accesorii, elevii entuziasmati isi vor cumpara cate o masca morala pe care o vor arata in societate si de care, evident, se vor debarasa imediat dupa ce au pus gurile pe bautura.
           Sa le uram succese maxime!
Etichete: , , , | edit post
0 Responses

Trimiteți un comentariu